Twitter
RSS RSS

zondag 22 juli 2012

Geroosterde amandelen en pompoenpitten


Beloofd is beloofd… Er kwam even een picknick tussendoor, maar zie hier een bericht over de geroosterde amandelen en pompoenpitten. Het receptje is super simpel. Vandaar dat ik het niet verder heb uitgeschreven met pen op papier. Zowel voor de high tea als voor de picknick heb ik de geroosterde pitten en noten geserveerd, vooral omdat het super snel en poepsimpel is om te maken. Het is echt een lekker dingetje voor erbij. Zo’n schaaltje amandelen zou je ook gewetenloos voor de buis kunnen verorberen. De geroosterde pompoenpitten kunnen tot slot een extraatje zijn voor over een salade.

Geroosterde amandelen:
Wat je nodig hebt: 150 gram amandelen,  1 tl paprikapoeder, ½ tl cayennepeper (kan ook naar gelang hoe scherp je het wil iets meer of minder), ½  tl gedroogde rozemarijn, 1 ½ el olijfolie, ½ tl miso vermengd met 3 a 4 tl water.
Wat te doen: neem een ruime koekenpan en rooster de amandelen op laag vuur ongeveer 5 minuten (gebruik hier nog geen olie, dat komt later). Ze zijn goed geroosterd wanneer ze iets donkerder van kleur zijn, je ze af en toe hoort knappen en ze goed geuren. Ondertussen kun je de paprikapoeder, cayennepeper en de rozemarijn in een schaaltje met de olijfolie vermengen. Heb je gekruide olie en miso papje klaar staan, want nu moet je snel handelen! Voeg het oliemengsel toe aan de amandelen. Roer snel om, zodat alle noten gecoat zijn met de olie. Bak niet langer dan 30 seconden mee, anders verbranden je kruiden. Blus het geheel af met het miso papje en laat het vocht verdampen. Zet het vuur uit en laat de noten in een diep bord, goed uitgespreid, afkoelen. Klaar!


Geroosterde pompoenpitten:

Wat je nodig hebt: 100 gram pompoenpitten en 1 el tamari. Meer niet.

Wat te doen: neem een ruime koekenpan. Rooster op laag vuur de pompoenpitten. Op een gegeven moment hoor je de pitten knappen en zie je dat ze een beetje oppoffen. Verder gaan ze geuren en kleuren iets donkerder. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Zet het vuur uit en hevel de geroosterde pompoenpitten over in een diep bord en voeg  de tamari toe. Roer het geheel goed om zodat alle pompoenpitjes een laagje tamari hebben. Blijf even roeren tot het wat meer is afgekoeld, anders kunnen de pompoenpitten teveel aan elkaar gaan plakken.


Alvast een tipje van de sluier die ik oplicht: volgend weekend is hier een mini feestje. Dus nog 5 nachtjes slapen voordat ik een half kaarsje kan uit blazen…Wees erbij!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...