Twitter
RSS RSS

zaterdag 24 november 2012

Linzensoep

 
Ondertussen ben ik snip verkouden en snotter ik wat op de bank en in bed. Desalniettemin kan ik wel even (eindlelijk) een receptje plaatsen.
Het is de linzensoep die in de vorig bericht al zichtbaar was. De soep is erg lekker in combinatie met de focaccia, maar uiteraard kun je beide ook los of met andere gerechten eten.
Gister heb ik, ook al snotterend, een sherperd's pie gemaakt. De vulling was van bruine linzen, bleekselderij, wortel, prei, ui, etc., wat vervolgens onder een dekentje van aardappelpuree wordt ingestopt en een tijdje de oven in gaat.
Inmiddels is de herfst met al zijn glorie ingetreden, waar ik van geniet. Maar de kortere dagen zijn ook ingetreden wat foto's maken, en dan nog een aantrekkelijke goedbelichte afbeelding overhouden, lastig maakt, vooral als het avond maaltijden betreft. Dus ik hoop dat ik de winter al fotograferend door kom. De rest komt wel goed.
Zo zijn er meerdere recepten, onder andere de shepherd's pie, die ik met veel liefde wil tonen, maar de foto is niet om aan te zien. Daarbij weet ik niet heel veel over fotograferen. Uiteindelijk doe ik altijd maar wat. Dus tja,in de toekomst zal ik wellicht fotoloos of door creatieviteit ondervangen trots mijn shepherd pie tonen...
Na mijn ballade over foto's hier dan het recpet voor de soep.
 
 
De hoeveelheid van deze soep is groot. Je kunt er zeker acht knorrende buiken mee vullen. Ook is het een ideale soep om in porties in te vriezen en op dagen dat je weinig tijd hebt snel op te warmen en zo toch een volwaardige maaltijd te hebben.

Het is een echte herfstsoep die behoorlijk zwaar kan zijn. Om de smaken te balanseren en er een frisse noot aan te geven is het zeker een aanrader om de soep met citroensap op te frissen.
 
 
Hier de kers op de taart; een geweldig fragment van 'The Young Ones' over...je raadt het al...linzen. Als je de serie niet kent is het zeker een aanrader om een keer te kijken. Ik ben fan!

2 opmerkingen:

 1. hmmm linzensoep is mijn favoriet!
  & the young ones! altijd grappig...
  ken je dan ook bottom?

  groetjes!

  Leuke blog

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...