Twitter
RSS RSS

zaterdag 29 december 2012

Hummus


Oke, er bestaan al honderden soorten recepten voor hummus. Ik doe er gewoon een schepje bovenop, namelijk nog een recept. Maar ik vind dat dit de beste is (bluffen is soms ook gepast, haha).
Oke, het is een evergreen, maar ik dacht: zo met oud en nieuw in het verschiet... je hebt vast allerlei gezellige mensen waarmee je gaat aftellen, oliebollen eten en hapjes versnaperen. Die kun je dan mooi kennis laten maken met een echt veganistisch dipje of smeerseltje, waar dit beide voor fungeert. Ook als deze gezellige mensen al op en top vega zijn is dit een goede optie, lijkt mij. Dus steek de kaarsjes aan en neem wat crackertjes en worteltjes, Zet de worteltjes in een mooi vaasje, hummus erbij en laat iedereen maar komen!
 

Je kunt gewoon kikkererwten uit blik gebruiken. Je kunt ook droge kikkererwten een nacht voorweken in ruim water. Ververs het water en kook in ongeveer 45 minuten de kikkererwten gaar. Giet de kikkererwten af en ze zijn klaar voor gebruik! Als je nog kikkererwten overhoudt, doe ze dan in een diepvriesbakje en vries ze in. Zo heb je altijd kikkererwten bij de hand. Strooi ze zo bevroren en al in een soep of stoofschotel!

Ik wens jullie allen een nieuwjaar met veel lekkere gerechtjes en plezier in de keuken!

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...