Twitter
RSS RSS

maandag 3 december 2012

Vol verwachting klopt onze pepernoot


Nog snel op de valreep, voordat Sint Nicolaas en al zijn pieten ons ondertussen koud geworden kikkerlandje uitvaren en de sneeuw en regen inruilen voor een heerlijk spaans zonnetje, hier een recept voor pepernootjes. Deze kun je samen met een kop warme chocolade(soja)melk tijdens het uitpakken van je surprise oppeuzelen.
Wanneer je geen elektrische koffiemolen hebt kun je eventueel een moedige poging wagen met een vijzel de kruiden te vermalen. En anders kun je ook kant en klaar koekkruiden in een (bio) winkel krijgen. Mijn ervaring is wel dat de koekkruiden uit de winkel minder krachtig zijn dan zelf net vers gemalen kruiden.

Ik las laatst in van mijn kookboeken van Lisette Kreischer dat zij in haar kruidnootjes dadelstroop doet in plaast van keukenstroop. Zeker een optie als je de pepernootjes suikervrij wilt maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...