Twitter
RSS RSS

maandag 25 februari 2013

Appelkruimel plaat taart


Deze taart heb ik een tijdje geleden op mijn verjaardag gebakken. Ik heb toen, na jaren het niet te vieren, het behalen van mijn 25e levensjaar toch gevierd. Het was gezellig en ik werd bedolven onder de cadeautjes en felicitaties. Naast deze appelkruimel taart had ik een grote pan pompoensoep gemaakt (appels en pompoen: het is ondertussen wel duidelijk dat ik in de herfst jarig ben).

Over twee weken heb ik samen met een vriendin van mij een kledingruilmiddag georganiseerd. Hiervoor heb ik dit recept weer opgeduikeld en eens netjes opgeschreven, in plaats van de krabbels die ik heb staan in mijn recepten aantekenboek waar ik alleen wijs uit kan worden. Het is een echt herfstige taart door de koekkruiden en doet iets Sinterklaserigs aan. Ondanks dat, zijn de koekkruiden nog steeds lekker in de maand februari. In ieder geval ga ik de taart voor al het vrouwelijk gezelschap bakken, dat over twee weken hopelijk met bergen kleding bij mij aan komt waaien.De appelmoes heb ik ter plekke gekookt en gepureerd met de staafmixer. Uiteraard kun je ook gekochte appelmoes gebruiken. Wanneer er suiker in de appelmoes zit, zou ik de suiker in het recept zelf iets reduceren.
Wat ik soms ook doe is een hele pan vol appelmoes maken, die ik vervolgens weck of in de vriezer gooi. Klaar voor gebruik! Voor recepten of gewoon om zo uit de pot te eten (met een lepel). 

Oja, dit recept is voor de hoeveelheid van een volle bakplaat. Als je dit taartje ook graag wil eten en geen visite verwacht, kun je het recept halveren en dan past het taartje gewoon in een standaard bakvorm.
Het beslag kan te weinig lijken, maar hou vol: alle appels duw je er gewoon ietsje in en de kruimels bedekken de rest!
Het receptje voor de koekkruiden vind je hier.

1 opmerking:

  1. Leuk recept, helaas is het kruimeldeeg veeel te droog. Ook is de veelkoren smaak niet fijn in de topping.Heb alles precies gedaan zoals het er stond.
    Hoe krijg ik het nu ( na het bakken) nog wat minder droog? Iemand tips?

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...