Twitter
RSS RSS

maandag 29 juli 2013

Pinda Chocolade ijs en ik


Na lange tijd terug van weggeweest ben ik weer hier te vinden op mijn blog. Ik had even een pauze nodig. Niet zozeer van mijn blog zelve, maar meer van het fenomeen computer. De opleiding die ik doe (grafische vormgeving) gaat gepaard met veel, maar dan ook heel veel, gecomputer. Dus toen ik vakantie kreeg, om en nabij een maand geleden, wilde ik na een jaar zwoegen achter mijn laptop dat ding even niet meer zien. Dat ding belandde dan ook in mijn kledingkast (een beetje gekke plek misschien, maar het idee was: uit het zicht uit het hart). De laptop en ik hebben een haat-liefde relatie met elkaar en nu was dan ook het moment daar dat we een tijdje uit elkaar gingen. Toen ik hem begon te missen heb ik nog even met hem gelat. Nu sluit ik mijn laptop weer redelijkerwijs in mijn armen. 

In de tussentijd had ik veel tijd voor mijzelf gehad om eens flink op vakantie te gaan en ben dan ook bij een vriendin in Duitsland geweest. Ik heb daar gewandeld in de prachtige omgeving, veel gelachen en gepraat. 

Nadien heb ik nog wat omzwervingen binnen ons land gedaan, musea bezocht en veel uit eten geweest, waaronder bij de Spirit en de Burgertrut. Beide zeer aan te raden! Helaas heb ik geen foto’s gemaakt, want het  stukje apparatuur dat je daarvoor nodig hebt, heb ik samen met mijn laptop in de kledingkast gestopt. Wel kan ik je vertellen dat het beide super lekker was. Bij de Spirit kun je echt van kwaliteit spreken voor een betaalbare prijs. Al het eten is biologisch en het merendeel is veganistisch. De Burgertrut  is een leuk initiatief, namelijk een -zoals de naam al doet denken- burgertent met zowel keuze voor een vleeseter als wel keuze voor een veganist. Dus ook leuk als je met gemixt gezelschap bent, waarin ik mij toen verkeerde. Ik heb dan ook sinds tijden een vega hamburger op, en lekker dat hij was! JAM JAM JAM!! Ook is het speels en low-budget opgezet, wat het gemoedelijk en een tikje alternatief maakt. Daar houd ik wel van. Dus als je een keer in de buurt van Rotterdam bent en je hebt honger: ga naar de Spirit en Burgertrut en je gaat weer voldaan naar huis!

Om in te haken op de termen vakantie, zon,  en warm, warmer… hittegolf presenteer ik u: de maand van het ijs! Elke week in augustus krijgt u een lekker ijsje geserveerd. Dus houdt het in de gaten!
 Wanneer je geen ijsmachine hebt kun je ook het mengsel in de diepvries doen en elk half uur met een garde of vork het mengsel goed doorroeren. Herhaal dit een stuk of 6 keer. Zo ontstaat er ook ijs en kristalliseert het. Wanneer je het ijs in de diepvries handmatig tot ijs laat worden kun je de chocolade meteen al toevoegen.

Ik had voor het ijs pindakaas met stukjes noot gebruikt en dit vond ik een lekkere toegevoegde waarde, maar dit is optioneel.

Bron: het recept is gebaseerd op een recept uit het boek ‘The Vegan Scoop’ van Wheeler Del Torro.

Over dit boek later in de maand meer…

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...