Twitter
RSS RSS

dinsdag 13 augustus 2013

Chocolade ijsOei oei oei, dit is toch wel heel lekker ijs! Chocolade ijs is sinds ik mij kan heugen de smaak die ik aanwees bij de Italiaan om de hoek. Nu ben ik erachter gekomen dat de chocolade ijs van de Italiaan bij lange na niet zo lekker is als het ijs wat ik van de week heb gemaakt. Ongelooflijk lekker. Toen ik mijn ijsje op aan het eten was, heb ik er zelfs een telefoon voor laten rinkelen: zo lekker.

Mijn conclusie is dan ook: of het was gewoon slechte chocolade ijs die ik tot nu toe altijd heb gegeten of dit is gewoon het beste recept ooit in de geschiedenis van ijs maken (hoe zelfverzekerd klinkt dat!?).

Hoe dan ook: als je van chocolade houdt is dit ijsje zeker aan te raden!

Het recept is gebaseerd op een recept uit het boek ‘The Vegan Scoop’. Dit boek had ik al meerdere keren voorbij zien komen op mijn continu durende strooptocht in het land dat kookboek heet. Maar nu ik onlangs een ijsmachine had aangeschaft, gebruikte ik de vakantie als excuus om ook dit boek aan te schaffen. Al die dagen dat ik aan de plas lag op mijn handdoekje heb ik dit kookboek van voor naar achter en van achter naar voor  gelezen. Dit zou in theorie betekenen dat ik  weet hoe je perfect ijs kunt maken, maar de praktijk spreekt dit natuurlijk tegen. Zo heb ik laatst kokos ijs gemaakt dat nog maar net volstond om tot ijs benoemd te kunnen worden.
Dit lag overigens zeer zeker niet aan het boek, maar aan mijn eigenwijsheid dat ik het recept had aangepast. Het recept voor chocolade ijs heb ik ook aangepast en is wel gelukt. Dus ja, het is altijd even afwachten hoe het uitpakt.

Desalniettemin is het boek een goede gids als je veel vega ijsjes in de toekomst (of ter plekke) wilt maken. Zeer Amerikaans overigens, maar dat vind ik erg leuk en geeft, naar mijn mening, een meerwaarde aan het boek. Het boek is alleen in het Engels te verkrijgen. Wel is het zo dat de hoeveelheden zowel in cups als wel in milliliters en grammen zijn opgeschreven. Daardoor hoef je zelf niet meer om te rekenen.

Ik zeg; ijs maken maar!


Als je geen cacao wilt gebruiken kun je uiteraard ook carob gebruiken. En als je geen arrowroot in huis hebt kun je maizena gebruiken.

In mijn vorige post kun je lezen hoe je ijs handmatig kunt maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...