Twitter
RSS RSS

door

Ik ben Doortje en woon samen met mijn lieve vriend aan de rand van de Veluwe in een huisje. Er wonen ook nog twee cavia’s bij ons in genaamd: Tom en Aat. Tomaat, zoals hun naam al vertelt, eten geheel plantaardig. Deze blog wil ik vooral gebruiken om te laten zien dat niet alleen Tomaat plantaardig kunnen eten, maar dat wij dat ook kunnen!

Mijn keuze om het veganisme na te streven heeft te maken met mijn grote liefde voor de natuur (ik woon niet voor niks aan de rand van de Veluwe...ik wandel me suf). Mijn manier van eten is maar een gedeelte van hoe ik wil leven, zodat ik naar mijn mening goed voor mezelf zorg en voor mijn omgeving. Ik ben een groot voorstander van op kleine voet te leven en naar wat je kunt afdragen(dat is voor ieder verschillend en dat is maar goed ook) en dit ook zoveel mogelijk te doen.

Koken is mijn grootste obsessie (passie kun je het echt niet meer noemen). Mijn kookboeken-tik heeft hier onder andere aan bijgedragen. Deze tik is ooit begonnen toen ik in een periode zat waarin ik een hele slechte concentratie had en ik niet goed meer kon lezen. Lezen was en is iets wat ik graag doe. Het enige wat ik nog enigszins kon lezen en wat mijn aandacht trok waren kookboeken. Het lezen van kookboeken is uitgegroeid tot een bezigheid wat ik dagelijks doe. Het gevolg hiervan is dat ik altijd wel een kookboek meeneem als ik bijvoorbeeld moet wachten bij de tandarts, of ik lees een kookboek voor het slapen gaan in bed.
Verder zit het koken en het houden van lekker eten in mijn genen. Mijn oma is al dik in de tachtig en als ik haar bel, vertelt ze vooral over wat ze heeft gekookt en heeft gegeten. Dit geldt eigenlijk ook voor de rest van mijn familie: de bindende factor is eten en koken. Het enige verschil tussen mij en mijn familie is dat ik vooral veganistisch en biologisch kook.

Mijn verdere bezigheden zijn: de wonderlijke wezens van de natuur te bewonderen en binnenshuis met een kop thee en warme sokken aan te naaien, breien en wat je verder met stof en garen kunt doen. Ook ben ik graag op mijn manier grafisch bezig in de zin van tekenen, typografie en plaatjes bekijken, uit te knippen en weer ergens anders op te plakken...

Als je nou grote kookvragen hebt, bijvoorbeeld: "Waar gebruik ik een soep lepel voor?" of "Wat is een tomaat?" of andere (non kook)vragen, dat kan natuurlijk! Voel je vrij mij dan te e-mailen: doorhetkeukenraam(apenstaartje)gmail(punt)com.
Verder vind ik reactie's altijd gezellig en leuk om te krijgen en een dringende vraag kan ook daar gesteld worden.

5 opmerkingen:

 1. Hoera, het is je gelukt! Een eigen weblog. En wat voor één! Ziet er echt super leuk uit. Ik ben zo trots op je, Wat een mijlpaal. Ben zo benieuwd naar de rest. duikke knuffel, Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat schrijf je leuk! Ik kom zeker nog eens terug.
  En ga vooral door... Spread the vegan word! :-)

  Veel succes met je blog en groetjes, Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb net je webadres doorgestuurd aan een vriendin. Ik denk dat zij, net als ik, heel blij zal zijn met al je lekkere vegan recepten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat de recepten in de smaak vallen! En misschien ook bij je vriendin. In ieder geval hartstikke leuk dat je hier af en toe komt kijken, wees welkom!

   Verwijderen
 4. Hey Door,

  Super blog heb je! Ik heb met veel plezier je post gelezen en een linkje naar jouw blog op mijn blog gezet. Misschien vind je het ook leuk om mijn blog op te nemen in je lijstje van "gij kwam, gij las en gij overwon".

  Met een groene groet vanuit de tuin,

  Kees de Boon van De Boon in de Tuin
  http://deboon.blogspot.com
  twitter @keesdeboon

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...